Csokoládés szuflé

|
Ha már írtunk a szteviáról, mint természetes édesítőszerről, akkor egy receptet is megosztanék Veletek. Ez a csokoládésszuflé.

Hozzávalók:
20 dkg Amedei 66%os étcsokoládé

2 tojás
2 tojássárgája
2 ek frissen facsart narancslé
2 ek őrölt mandula
10 dkg vaj
2 csipet Stevia por

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Vastagon kivajazok 4 szufléformát, majd őrölt mandulával körbebélelem. Közben a csokoládét a vajjal gőz fölött vagy alacsony lángon felolvasztom, hogy fényes, egynemű masszát kapjak. Szétválasztom a tojásokat szétválasztom, a 4 db sárgáját a steviával habosra keverem (nagyjából 3-4 perc), a fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A habos tojássárgájához adom a narancslét, illetve 2 ek őrölt mandulát. Az olvasztott csokit 3 részletben hozzákeverem úgy, hogy minden adag hozzáadása után egyneműsítem. A végén a fehérjét (szintén több részletben) egy villa segítségével a csokis masszához keverem, lehetőleg úgy, hogy minél kevésbé törjön a hab. A szuflétálkákba adagolom úgy, hogy a perem alatt egy ujjnyival legyen a massza. A sütőbe teszem 10 percre. Ha nagyon gyorsan keményedne a teteje, csak 8-ra. Sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, mert makrancos ez a szuflé és összeesik. A végeredmény körben és a tetején kicsit kemény massza, belül pedig krémes, lágy mint. Gyümölcssalátával együtt hihetetlen finom.

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések